În acest an 150 mii de tineri pentru prima dată vor merge să aleagă Președintele

Mult stimați candidați la funcția de Președinte vă rog să nu uitați că anul acest 150 de mii de tineri pentru prima dată vor merge la secția de vot să aleagă Președintele lor.

Gândiți-vă la un mesaj de încurajare, mobilizare a lor, e prima lor experiență de acest fel.

Cei drept din cei 150 de mii de tineri, doar 107 mii au mai rămas în țară, iar alții 43 de mii sau 29% sunt deja plecați peste hotarele țării. Gândiți-vă la un mesaj și pentru ei.

Din păcate numărul tinerilor care prima dată vin la un scrutin, scade an de an. În 2016 ei erau 180 de mii, acum sunt doar 150 de mii.

Tot odată crește și tendința lor spre a părăsi țara chiar și la această vârstă fragedă. Dacă în 2016 ponderea celor plecați peste hotare era de 21% acum ponderea lor se apropie de 30%.

Cel puțin în ajun de alegeri nu uitați de ei, sunt tot mai puțini și tot mai mulți ne părăsesc în căutarea unei veți mai bune peste hotarele țării

Mai multe despre structura electoratului din Moldova și schimbările din ultimii ani găsiți aici.

Despre numărul populației și numărul de alegători pe care îi are Moldova găsiți aici.

2 gânduri despre &8222;În acest an 150 mii de tineri pentru prima dată vor merge să aleagă Președintele&8221;

  1. […] Conform Biroului Național de Statistică în Republica Moldova există 150 de mii de tineri care au dreptul deja să meargă la vot. Totuși din numărul total doar 107 mii au mai rămas în republică, iar alții 43 de mii sau 29 % sunt deja plecați peste hotarele țării, susține Veaceslav Ioniță. […]

    Apreciază

Lasă un comentariu