About

Veaceslav Ioniță apare pe scena publică mai întâi în postura de analist economic la unul din cele mai importante centre analitice din Republica Moldova, IDIS “Viitorul”. Studiile și cercetările sale economice sunt preluate și citate de cele mai prestigioase instituții de presă, iar comentariile sale devin o sursă de referință în buletinele de știri și emisiunile posturilor de radio și TV de la Chișinău.

Numeroasele publicaţii ce ţin de domeniul administraţiei publice, finaţelor publice locale și descentralizării fiscale sunt justificate de titlul de doctor în economie și conferențiar universitar la Academia de Studii Economice a Moldovei.

Apelul societății de schimbare a clasei politice îl determină să facă următorul pas decisiv în carieră, devenind unul din protagoniștii noii generații de politicieni din Moldova. După o perioadă în care a fost un critic aprig al guvernării comuniste, în anul 2009 este ales deputat pe listele Partidului Liberal Democrat și președinte al Comisiei parlamentare pentru economie, buget și finanțe. Este autor a numeroase iniţiative legislative pentru reformarea economiei şi ajustarea acesteia la standardele internaţionale.

Veacelsav Ioniţă este căsătorit şi tată a două fetiţe, Loriana şi Mirela. E pasionat de jocurile cu cifre, origami şi bonsai.

Citatul preferat: Reformele nu înseamnă bani, ci voinţă politică.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s