Umanitatea și demnitatea mai presus de apartenența etnică sau religioasă

Holocaust, 27 ianuarie6 milioane de evrei europeni și milioane de persoane de alte naționalități au fost victimele Holocaustului. Pentru realizarea programului regimului nazist german, în ţările baltice, Polonia, Ucraina şi Belarus a fost creată o reţea întreagă de ghetouri şi crematorii, unde era transportată populaţia evreiască din Franţa, Italia, Belgia, Slovacia, Norvegia, dar şi din alte ţări. Nu era cruţat nimeni: nici copiii, nici femeile, nici bătrânii.

La 27 ianuarie, în fiecare an este marcată Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului care, de altfel este și prima comemorare universală a victimelor Holocaustului. Această dată memorabilă a fost aprobată de ONU prin Rezoluția Adunării Generale a Națiunilor Unite numărul 60/7 din 1 noiembrie 2005.

Această zi ne oferă posibilitatea de a reflecta mai mult asupra crimelor comise împotriva umanității, a semenilor noștri, care nu trebuie lăsate să ne dezumanizeze. Condamnarea Holocaustului, alături de condamnarea regimurilor totalitate și a tuturor crimelor săvârșite împotriva umanității sunt lucruri pe care ar trebui să ni le asumăm fiecare dintre noi.

Am încrederea că societatea noastă este capabilă să ofere un exemplu de bună conviețuire care să cultive demnitatea fiecărui om și cetățean, indiferent de minoritatea etnică sau religioasă căreia îi aparține.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s